Események

Madarak és fák napja - akadályverseny

„Madarak és fák napja” - akadályverseny


2012. április 21-én egy egész napos akadályversennyel ünnepeltük a madarak és fák napját.

A feladatokat a gyerekeknek a város egy-egy pontján felállított állomáson kellett végrehajtaniuk. A felsős és az alsós osztályok eltérő útvonalon versenyeztek egymással a diákönkormányzat által biztosított jutalmakért. Az alsós feladatok között szerepelt: öltöztetés, képkirakó, fejtörők, ügyességi feladatok, népdalgyűjtés és éneklés, míg a felsős állomások között megtalálható volt: természetismereti totó, lajhármászás, verskiegészítés, képfelismerés és képkirakó és más a madarak és fák napjával kapcsolatos feladat. A gyerekek egy kellemes napot tölthettek egymással kint a szabadban. Képek a galáriában.

Eredmények:

Alsósok:

2. évfolyam:

1. 2.c
2. 2.a
3. 2.b

3. évfolyam:

1. 3.a
2. 3.b
3. 3.c

4. évfolyam:

1. 4.b
2. 4.a
3. 4.c

Felsősök:


5. évfolyam:

1. 5.b
2. 5.d
3. 5.a és 5.c

6. évfolyam:

1. 6.c
2. 6.a
3. 6.b

7. évfolyam:

1. 7.b és 7.c
3. 7.a

8. évfolyam:

1. 8.a és 8.b
3. 8.c

Események

Karácsonyi koncert

2014. december 18-án az eddig megszokottak szerint Karácsonyi koncertet adtak a Művészeti Iskola tanulói. A műsor második felében Cseh Éva felkészítésével a 4.c osztály pásztorjátékot adott elő. Képek!

Meteorológiai előadás

November végén iskolánkba látogatott Ország Ferenc, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem meteorológia szakos hallgatója, aki az 5. évfolyamnak tartott előadást az időjárásról, az előrejelzésekről, a meteorológiai szolgálat munkájáról. Képek!

Mikulás - 2014.

Hull a pelyhes... hallatszott az osztályból az ismert dallam. Sajnos ezen a napon mégsem esett a hó, ezért hintón érkezett meg iskolánkba a Mikulás. A gyerekek nagy izgalommal várták. A délelőtt folyamán minden alsó tagozatos osztályba ellátogatott. A kis elsősök megszeppenve vették át tőle az ajándékokat. Köszönjük szépen a Mikulásnak és a Krampuszoknak, hogy emlékezetessé tették a kicsiknek ezt a napot. Képek!

Őszi futóverseny 2014

014. október 18-án az egészséghét keretein belül került megrendezésre az őszi futóverseny iskolánkban. Az összes diák nagy izgalommal várta ezt a napsütésesnek ígérkező szombati napot. Képek itt.

2014. október 23. - megemlékezés

Kegyelettel emlékeztünk 2014. október 22-én nemzeti ünnepünkön az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Részletek és képek a galériában.

Kézenfogva a jövőnkért - Csépi találkozó

2014. október elején a „Kézenfogva a jövőnkért” pályázat keretein belül, iskolánk 30 tanulója, 3 napra a Csépai testvériskolához látogatott. Részletek és képek itt.

Bozsik Intézményi Program 1. forduló

2014. október 16 – október 22-e között zajlott le iskolánk rendezésében a Bozsik Intézményi Program 2014/15-ös szezonjának 1. fordulója. Jó időben szabadtéren a focipályán, esőben az iskola csarnokában került lebonyolításra. 3 korcsoportban (ovis, 1. kcs., 2. kcs.) fesztivál, 2-ben (3. kcs., 4. kcs.) pedig torna rendszerben. Képek a galériában.

Tanévnyitó ünnepség (2014)

A 2014-2015-ös tanévet Gyurkovics Balázsné igazgató nyitotta meg augusztus 29-én délután 5 órakor. Külön köszöntötte a 85 első osztályos tanulót. A diákokat, szülőket és a pedagógusokat a 3. évfolyam tanulói köszöntötték; énekkel, versekkel. Az első osztályos nebulók nevében 5 kisdiák mondott verset. Az intézményben 611 tanulóval, 31 tanulói csoporttal kezdődött meg a tanév. Képek a galériábanPDF

Alkotópályázat

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség. Részletek.

Projektzáró - Comenius

2014. április 24-én az iskola csarnokában rendeztük meg a Projektzáró ünnepélyünket. Az idei évben a három hetet meghaladó nagyprojektünk fő támája a víz volt. A projektzáró ünnepélyen a néptáncosok, a 3.b és az 5.b osztály kedveskedett egy-egy műsorral, majd a zenészeink közül mutatták be tudásukat páran. Részletek és képek a galériában.

Madarak és fák napja

2014. május 10-én egy kellemes, napos, szombati délelőttön az iskola apraja és nagyja a természetben ünnepelte a Madarak és fák napját. Részletek és képek a galériában.

2014. március 15.

Hagyományaink szerint megemlékeztünk március 15-e nemzeti ünnepünkről. A 7.c osztály előadásában megjelenítette a reformkor nagyjainak fő politikai törekvéseit, a forradalom kiáltványait. Képek a galériában.

FELHÍVÁS az általános iskolákba történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2014/2015. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2014. április 28 - 29 - 30. (hétfő, kedd, szerda) 8.00 órától 18.00 óráig. Tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. Részletek.

Hit- és erkölcstan oktatás

TÁJÉKOZTATÓ
Az egyházi jogi személyektől kapott tájékoztatás alapján az általános iskolában szervezhető kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek a 2014/2015-ös tanévben a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Magyarországi  Református Egyház
illetékes képviselője:
DR KENYERESNÉ TÉGLÁSI ANNA
LELKIPÁSZTOR
6041 Kerekegyháza, Szent István tér 13.

Magyar Katolikus Egyház
illetékes képviselője:
KOLLÁR BALÁZS
PLÉBÁNOS ÚR
6041 Kerekegyháza, Fő utca 47.

Bozsik tornák

Iskolánkban az idei tanévben erőteljesen felbolydult a fociélet. Az MLSZ által támogatott és finanszírozott Bozsik Program szolgál a sportág megismertetésére, megszerettetésére és az utánpótlás felnevelésére. A tanév során eddig három fordulóban bizonyították focitudásukat diákjaink mellett a szabadszállási, kunadacsi, ladánybenei, lajosmizsei gyerekek. Részletek és képek a galériában.

Farsang - 2014

Idén, február 7.-én - pénteken -  a hagyományainknak megfelelően ismét megrendeztük az iskolai farsangot. A tanulók apraja, s nagyja egyaránt kivette a részét a farsangi mulatságból. Képek a galériában.

Bozsik Intézményi Program

Iskolánkban rendeztük meg a Bozsik Intézményi Program őszi 2. kiskörzeti fordulóját. 2013. december 9-én a 3. kcs-os (U13), december 10-én a 4. kcs-os (U15), december 11-én a 2. kcs-os (U11), december 13-án pedig az 1. kcs-os (U9)csapatok játszottak egymással. A jóhangulatú tornákon 5 intézmény 14 csapatában közel 180 diák rúgta a labdát. Képek a galériában.

Alapítványi bál (2013)

Jótékonysági bálat szervezett A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány 2013. november 16-án. A művelődési házban megrendezett esten az iskola tanulói és pedagógusai vidám műsorral köszönték meg a támogatók segítségét, tették hangulatosabbá a szórakozást. Képek a galériában.

Kölyökatlétika házi bajnokság

Az IAAF (Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség) és a MASZ (Magyar Atlétikai Szövetség) által támogatott kölyökatlétikai program keretében iskolánkban megrendeztük a házi versenyt. Képek a galériában.

Október 23-i műsor (2013)

Az 1956-os forradalmi emlékműsor elkészítése ebben a tanévben a 8.a osztály feladata volt. A felkészülés során áttekintettük a történelmi eseményeket. Képek a galériában.

Tojásfutam (2013)

Szeptember utolsó szombatján a városi Szüreti fesztivál alkalmából iskolánk Tojásfutam néven hétpróbát rendezett a vállakozó kedvű fiataloknak. Képek és részletek itt.

Diákönkormányzati tábor

Augusztus 12-18-ig egy hetet töltöttünk a Balaton déli partján fekvő Balatonszárszón. 44 tanuló és 5 felnőtt táborozott a magyar tenger partján. Képek

Baracsi tábor

Iskolánkból 25 fő vehetett részt a baracsi táborban melynek költségeit egy pályázaton nyerte a tábor vezetősége. Péntek reggel az iskola előtti gyülekezőn készültek az első képek. Nagy várakozással, kíváncsian indultunk. Képek

Tanévnyitó ünnepség (2013)

2013. augusztus 30-án, délután 5 órakor Marton Józsefné és Szakálné Galbavi Márta megnyitotta a 2013-2014-es tanévet. A négy elsős osztály szokás szerint a Művelődési ház előtt gyülekezett, s az ötödikesekkel karöltve érkeztek meg a tanévnyitóra. Képek a galériában.

Gyermeknap 2013

2013. májusának utolsó péntekjén ismét jobbnál-jobb programok várták - gyermeknap alkalmából - az iskolánkba látogató gyerkőcöket. Képek

Nemzeti Összetartozás Napja

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, az iskola drámacsoportosai Gyurkovics Balázsné igazgató asszony vezetésével, egy tartalmas műsorral emlékezett meg 1920. június 4-éről, a trianoni békediktátum aláírásának napjáról. Képek

Drogmentes maraton

Iskolánk több éve bekapcsolódik a Drogmentes Magyarországért országos maratonfutásba. A 6.-7.-8. évfolyam tanulói közül, akik önként vállalták, a program képviselőivel végigfutottak a város Fő utcáján. Előtte rövid előadást hallgattak meg a drogokról, illetve azok káros hatásairól, majd "Drogmentes kapitány" esküt tettek. Képek...

Projektzáró

2013. április 26-án délelőtt egy ünnepséggel zártuk le az idei évben is megtartott, 3 hetet meghaladó "Múltunkban a jövő" projektünket. Részletek és képek a galériában.

Nyílt Nap - 2013.

Iskolánkban minden évben február utolsó hetében nyílt tanítási napokat tartunk, ahova várjuk az érdeklődő szülőket. Minden évfolyamon, minden tantárgyból 1-1 óra látogatható. Képek és részletek a galériában.

2013. március 15. - Ünnepély

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére iskolai ünnepséget rendeztünk 2013. március 14-én délelőtt. A műsort a 7.c osztály tanulói állították össze és adták elő. Képek a galériában.

Farsang - 2013

Idén, február 8.-án - pénteken -  a hagyományainknak megfelelően ismét megrendeztük az iskolai farsangot. A tanulók apraja, s nagyja egyaránt kivette a részét a farsangi mulatságból. Részletek és képek a galériában.

Sulibörze - március 1.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu