Események

Madarak és fák napja - akadályverseny

„Madarak és fák napja” - akadályverseny


2012. április 21-én egy egész napos akadályversennyel ünnepeltük a madarak és fák napját.

A feladatokat a gyerekeknek a város egy-egy pontján felállított állomáson kellett végrehajtaniuk. A felsős és az alsós osztályok eltérő útvonalon versenyeztek egymással a diákönkormányzat által biztosított jutalmakért. Az alsós feladatok között szerepelt: öltöztetés, képkirakó, fejtörők, ügyességi feladatok, népdalgyűjtés és éneklés, míg a felsős állomások között megtalálható volt: természetismereti totó, lajhármászás, verskiegészítés, képfelismerés és képkirakó és más a madarak és fák napjával kapcsolatos feladat. A gyerekek egy kellemes napot tölthettek egymással kint a szabadban. Képek a galáriában.

Eredmények:

Alsósok:

2. évfolyam:

1. 2.c
2. 2.a
3. 2.b

3. évfolyam:

1. 3.a
2. 3.b
3. 3.c

4. évfolyam:

1. 4.b
2. 4.a
3. 4.c

Felsősök:


5. évfolyam:

1. 5.b
2. 5.d
3. 5.a és 5.c

6. évfolyam:

1. 6.c
2. 6.a
3. 6.b

7. évfolyam:

1. 7.b és 7.c
3. 7.a

8. évfolyam:

1. 8.a és 8.b
3. 8.c

Események

Megemlékezés az 1848-as szabadságharcról

2015. március 15.
Iskolánk méltósággal emlékezett 2015. március 13-án az 1848/49-es szabadságharc hőseire. A megemlékezés a 7.a tanulóinak közreműködésével zajlott. Az előadás felkészítésében segítő tanárok: Dorcsákné Csőszi Barbara, Jakubikné Szabó Klára, Kelemen Zalán és Székely Klára. Képek a galériában.

Ökoiskola

ISKOLAI-KÖRNYEZETI-NEVELÉSI-PROGRAM

Intézményünk ismét elnyerte az ökoiskola címet 2017-ig. Munkatervünkben a tanév fő feladatai között szerepel a környezettudatos szemlélet formálása és az egészséges életmódra nevelés. Részletek az ÖKOISKOLA menüpontban.

SULIBÖRZE 2015. március 27.

Szeretettel várjuk az iskola munkája iránt érdeklődő leendő első osztályos gyermekeket, szülőket és minden kedves érdeklődőt. Szülői értekezlet lesz a leendő 1. osztályos gyermekek szüleinek a táncteremben. A beiratkozással kapcsolatos teendőkről és az iskola munkájáról tájékoztat az intézményvezető. Bemutatkoznak a művészeti iskola tanulói, az egyházak képviselői a hitoktatás lehetőségeiről tájékoztatnak. Részletes program itt található.

Bozsik Intézményi Program 1. forduló

2015. február 9 – február 16-a között zajlott le iskolánk rendezésében a Bozsik Intézményi Program 2014/15-ös szezonjának 3. fordulójaamely az iskola csarnokában került lebonyolításra. 3 korcsoportban (ovis, 1. kcs., 2. kcs., )fesztivál, 2-ben (3. kcs., 4. kcs., )pedig torna rendszerben. Az 1 hét alatt 300 sportoló ovis, diák vett részt az eseményen.

Magyar Kultúra Napja az iskolai könyvtárban

2015. január 22-én a Magyar Kultúra Napján az iskolai könyvtárban sokan voltak kíváncsiak a műsorra. Ezen ünnepi alkalommal Karinthy Frigyest illetve az ő írásait idéztük. Képek a galériában.

Zenélő könyvtár

„Zenélő könyvtár” Félévi hangverseny a könyvtárban! 2015. január 29. csütörtökön 15,30 órára várták az érdeklődők et az iskolai könyvtárba. Tizenhat művészeti iskolai tanuló készülődött a fellépésre, akik Kosztor Péter, Szentiné Princz Anita, Török József tanítványai voltak. Képek a galériában.

Farsang - 2015

Idén, február 6.-án - pénteken -  a hagyományainknak megfelelően ismét megrendeztük az iskolai farsangot. A tanulók apraja, s nagyja egyaránt kivette a részét a farsangi mulatságból. Képek a galériában.

Karácsonyi koncert

2014. december 18-án az eddig megszokottak szerint Karácsonyi koncertet adtak a Művészeti Iskola tanulói. A műsor második felében Cseh Éva felkészítésével a 4.c osztály pásztorjátékot adott elő. Képek!

Meteorológiai előadás

November végén iskolánkba látogatott Ország Ferenc, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem meteorológia szakos hallgatója, aki az 5. évfolyamnak tartott előadást az időjárásról, az előrejelzésekről, a meteorológiai szolgálat munkájáról. Képek!

Mikulás - 2014.

Hull a pelyhes... hallatszott az osztályból az ismert dallam. Sajnos ezen a napon mégsem esett a hó, ezért hintón érkezett meg iskolánkba a Mikulás. A gyerekek nagy izgalommal várták. A délelőtt folyamán minden alsó tagozatos osztályba ellátogatott. A kis elsősök megszeppenve vették át tőle az ajándékokat. Köszönjük szépen a Mikulásnak és a Krampuszoknak, hogy emlékezetessé tették a kicsiknek ezt a napot. Képek!

Őszi futóverseny 2014

014. október 18-án az egészséghét keretein belül került megrendezésre az őszi futóverseny iskolánkban. Az összes diák nagy izgalommal várta ezt a napsütésesnek ígérkező szombati napot. Képek itt.

2014. október 23. - megemlékezés

Kegyelettel emlékeztünk 2014. október 22-én nemzeti ünnepünkön az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Részletek és képek a galériában.

Kézenfogva a jövőnkért - Csépi találkozó

2014. október elején a „Kézenfogva a jövőnkért” pályázat keretein belül, iskolánk 30 tanulója, 3 napra a Csépai testvériskolához látogatott. Részletek és képek itt.

Bozsik Intézményi Program 1. forduló

2014. október 16 – október 22-e között zajlott le iskolánk rendezésében a Bozsik Intézményi Program 2014/15-ös szezonjának 1. fordulója. Jó időben szabadtéren a focipályán, esőben az iskola csarnokában került lebonyolításra. 3 korcsoportban (ovis, 1. kcs., 2. kcs.) fesztivál, 2-ben (3. kcs., 4. kcs.) pedig torna rendszerben. Képek a galériában.

Tanévnyitó ünnepség (2014)

A 2014-2015-ös tanévet Gyurkovics Balázsné igazgató nyitotta meg augusztus 29-én délután 5 órakor. Külön köszöntötte a 85 első osztályos tanulót. A diákokat, szülőket és a pedagógusokat a 3. évfolyam tanulói köszöntötték; énekkel, versekkel. Az első osztályos nebulók nevében 5 kisdiák mondott verset. Az intézményben 611 tanulóval, 31 tanulói csoporttal kezdődött meg a tanév. Képek a galériábanPDF

Alkotópályázat

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség. Részletek.

Projektzáró - Comenius

2014. április 24-én az iskola csarnokában rendeztük meg a Projektzáró ünnepélyünket. Az idei évben a három hetet meghaladó nagyprojektünk fő támája a víz volt. A projektzáró ünnepélyen a néptáncosok, a 3.b és az 5.b osztály kedveskedett egy-egy műsorral, majd a zenészeink közül mutatták be tudásukat páran. Részletek és képek a galériában.

Madarak és fák napja

2014. május 10-én egy kellemes, napos, szombati délelőttön az iskola apraja és nagyja a természetben ünnepelte a Madarak és fák napját. Részletek és képek a galériában.

2014. március 15.

Hagyományaink szerint megemlékeztünk március 15-e nemzeti ünnepünkről. A 7.c osztály előadásában megjelenítette a reformkor nagyjainak fő politikai törekvéseit, a forradalom kiáltványait. Képek a galériában.

FELHÍVÁS az általános iskolákba történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2014/2015. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2014. április 28 - 29 - 30. (hétfő, kedd, szerda) 8.00 órától 18.00 óráig. Tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. Részletek.

Hit- és erkölcstan oktatás

TÁJÉKOZTATÓ
Az egyházi jogi személyektől kapott tájékoztatás alapján az általános iskolában szervezhető kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek a 2014/2015-ös tanévben a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Magyarországi  Református Egyház
illetékes képviselője:
DR KENYERESNÉ TÉGLÁSI ANNA
LELKIPÁSZTOR
6041 Kerekegyháza, Szent István tér 13.

Magyar Katolikus Egyház
illetékes képviselője:
KOLLÁR BALÁZS
PLÉBÁNOS ÚR
6041 Kerekegyháza, Fő utca 47.

Bozsik tornák

Iskolánkban az idei tanévben erőteljesen felbolydult a fociélet. Az MLSZ által támogatott és finanszírozott Bozsik Program szolgál a sportág megismertetésére, megszerettetésére és az utánpótlás felnevelésére. A tanév során eddig három fordulóban bizonyították focitudásukat diákjaink mellett a szabadszállási, kunadacsi, ladánybenei, lajosmizsei gyerekek. Részletek és képek a galériában.

Farsang - 2014

Idén, február 7.-én - pénteken -  a hagyományainknak megfelelően ismét megrendeztük az iskolai farsangot. A tanulók apraja, s nagyja egyaránt kivette a részét a farsangi mulatságból. Képek a galériában.

Bozsik Intézményi Program

Iskolánkban rendeztük meg a Bozsik Intézményi Program őszi 2. kiskörzeti fordulóját. 2013. december 9-én a 3. kcs-os (U13), december 10-én a 4. kcs-os (U15), december 11-én a 2. kcs-os (U11), december 13-án pedig az 1. kcs-os (U9)csapatok játszottak egymással. A jóhangulatú tornákon 5 intézmény 14 csapatában közel 180 diák rúgta a labdát. Képek a galériában.

Alapítványi bál (2013)

Jótékonysági bálat szervezett A kerekegyházi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány 2013. november 16-án. A művelődési házban megrendezett esten az iskola tanulói és pedagógusai vidám műsorral köszönték meg a támogatók segítségét, tették hangulatosabbá a szórakozást. Képek a galériában.

Kölyökatlétika házi bajnokság

Az IAAF (Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség) és a MASZ (Magyar Atlétikai Szövetség) által támogatott kölyökatlétikai program keretében iskolánkban megrendeztük a házi versenyt. Képek a galériában.

Október 23-i műsor (2013)

Az 1956-os forradalmi emlékműsor elkészítése ebben a tanévben a 8.a osztály feladata volt. A felkészülés során áttekintettük a történelmi eseményeket. Képek a galériában.

Tojásfutam (2013)

Szeptember utolsó szombatján a városi Szüreti fesztivál alkalmából iskolánk Tojásfutam néven hétpróbát rendezett a vállakozó kedvű fiataloknak. Képek és részletek itt.

Diákönkormányzati tábor

Augusztus 12-18-ig egy hetet töltöttünk a Balaton déli partján fekvő Balatonszárszón. 44 tanuló és 5 felnőtt táborozott a magyar tenger partján. Képek

Baracsi tábor

Iskolánkból 25 fő vehetett részt a baracsi táborban melynek költségeit egy pályázaton nyerte a tábor vezetősége. Péntek reggel az iskola előtti gyülekezőn készültek az első képek. Nagy várakozással, kíváncsian indultunk. Képek

Tanévnyitó ünnepség (2013)

2013. augusztus 30-án, délután 5 órakor Marton Józsefné és Szakálné Galbavi Márta megnyitotta a 2013-2014-es tanévet. A négy elsős osztály szokás szerint a Művelődési ház előtt gyülekezett, s az ötödikesekkel karöltve érkeztek meg a tanévnyitóra. Képek a galériában.

Gyermeknap 2013

2013. májusának utolsó péntekjén ismét jobbnál-jobb programok várták - gyermeknap alkalmából - az iskolánkba látogató gyerkőcöket. Képek

Nemzeti Összetartozás Napja

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, az iskola drámacsoportosai Gyurkovics Balázsné igazgató asszony vezetésével, egy tartalmas műsorral emlékezett meg 1920. június 4-éről, a trianoni békediktátum aláírásának napjáról. Képek

Drogmentes maraton

Iskolánk több éve bekapcsolódik a Drogmentes Magyarországért országos maratonfutásba. A 6.-7.-8. évfolyam tanulói közül, akik önként vállalták, a program képviselőivel végigfutottak a város Fő utcáján. Előtte rövid előadást hallgattak meg a drogokról, illetve azok káros hatásairól, majd "Drogmentes kapitány" esküt tettek. Képek...

Projektzáró

2013. április 26-án délelőtt egy ünnepséggel zártuk le az idei évben is megtartott, 3 hetet meghaladó "Múltunkban a jövő" projektünket. Részletek és képek a galériában.

Nyílt Nap - 2013.

Iskolánkban minden évben február utolsó hetében nyílt tanítási napokat tartunk, ahova várjuk az érdeklődő szülőket. Minden évfolyamon, minden tantárgyból 1-1 óra látogatható. Képek és részletek a galériában.

2013. március 15. - Ünnepély

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére iskolai ünnepséget rendeztünk 2013. március 14-én délelőtt. A műsort a 7.c osztály tanulói állították össze és adták elő. Képek a galériában.

Farsang - 2013

Idén, február 8.-án - pénteken -  a hagyományainknak megfelelően ismét megrendeztük az iskolai farsangot. A tanulók apraja, s nagyja egyaránt kivette a részét a farsangi mulatságból. Részletek és képek a galériában.

Sulibörze - március 1.

Régebbi események

6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6. Telefonszám: 06/76-545-070; 545-071; 371-151

Fax: 06/76-371-151 | E-mail: iroda@mfai.hu